loading...

Sunday, November 13, 2016

របៀប​ធ្វើ ចាហួយដូង

គ្រឿងផ្សំ
ម្សៅចាហួយ ១ ស្លាព្រាបាយកន្លះ
ស្ករស ២ ស្លាព្រាបាយ
អំបិល មួយ​ចឹប
ដូងខ្ចី ១ ផ្លែ
ខ្ទិះដូងដំបូង មួយកូនចាន
វិធីធ្វើ
ដំបូង​អ្នក​ត្រូវ​ជិត​សំបក​ដូង​ជា​មុន​សិន បន្ទាប់​មក​​​ធ្វើការកាប់​មុខ​ដូង​ដើម្បី​យក​ទឹក​ចេញ​ ប៉ុន្តែ​ប្រយ័ត្នកុំឲ្យ​ដាច់​ដើម្បី​ទុក​ជា​គម្រប ហើយ​​ប្រើ​ក្នោស​កោស​យក​សាច់ចេញ។
បន្ទាប់​ពី​កោសាច់ចេញ​រួច​ អ្នក​ត្រូវ​ចាក់​ទឹក​នោះ​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ឆ្នាំង​មួយ បន្ទាប់​មក​ ចាក់​ អំបិល ស្ករ ព្រម​ទាំង​ចាហួយ​មួយ​ស្លាព្រា​ចូល កូរឲ្យ​សព ​ហើយ​យក​ទៅ​ដាក់​​ដាំ​ឲ្យ​ពុះ នៅ​ក្នុង​អំឡុង​ពេល​ដាំ​អ្នក​ត្រូវ​កូរ​វា​ឲ្យ​ជាប់​​ដើម្បី​កុំ​ឲ្យ​វាកក​បាទ​ក្រោម។
បន្ទាប់ពី​ដាំ​ពុះ​ហើយ អ្នក​ត្រូវ​យក​វាមក​ដាក់​ក្នុង​ដូង ហើយ​បន្ថែម​សាច់​ដូង​ដែល​អ្នក​កោស​ទុក​នោះ​ចូល​ រង​ចាំ​ឲ្យ​ចាក់ខ្ទិះរងចាំ​ឲ្យ​ត្រជាក់​បន្តិច។
បន្ទាប់​ពី​ចាក់​ចាហួយ​ចូល​ហើយ អ្នក​ត្រូវ​​ចាក់​ខ្ទិះដូង​ដំបូង​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ឆ្នាំង ​រួច​បន្ថែមម្សៅ​ចាហួយដែល​នៅ​សល់​ចូល​កូរ​ឲ្យ​សព​ដាក់​ដាំ​ឲ្យ​ពុះ​។
ធ្វើ​ការពិនិត្យ​មើល​ច​ហួយ​ដែល​មាន​នៅ​ក្នុង​ដូង​ឲ្យ​ប្រាកដ​ថា​រឹង​មុខ​លើ​អាច​ចាក់​ខ្ទិះ​បាន រួច​ធ្វើ​ការ​ចាក់ខ្ទិះ​ចូល​រង​ចាំ​ឲ្យ​ត្រជាក់​ ១០០ ភាគ​រយ​ជាការ​ស្រេច៕


ប្រភព ៖ recipe.camlocation.com


EmoticonEmoticon